Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Zaloguj | Rejestruj

Podróż promem
Penelopa
#1 Wysłane : 2 lutego 2012 20:50:22(UTC)

Ranga: Początkujący

Grupy: Użytkownicy
Przyłączony: 2012-02-02(UTC)

Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 1 razy w 1 postach
Czy podróżowaliście kiedyś promem? Daleko?
Ja mam wielką ochotę na taką podróż w najbliższe wakacje. Nad naszym morzem nie zawsze dopisuje piękna pogoda a taki wypad do północnych sąsiadów byłby idealny. Widziałam że takie promy np ze Świnoujścia do Ystad z unity line wcale nie są aż takie drogie.
Sponsor  

NekropolisQueen
#2 Wysłane : 2 lutego 2012 20:59:26(UTC)

Ranga: Stary wyjadacz

Grupy: Użytkownicy, Moderatorzy
Przyłączony: 2011-01-30(UTC)

Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 49 razy w 47 postach
Penelopa napisał:
Ja mam wielką ochotę na taką podróż w najbliższe wakacje. Nad naszym morzem nie zawsze dopisuje piękna pogoda a taki wypad do północnych sąsiadów byłby idealny. Widziałam że takie promy np ze Świnoujścia do Ystad z unity line wcale nie są aż takie drogie.

Ja jedynie przez Kanał La Manche w drodze do Anglii, a w Polsce na Hel. Skoro piszesz, że znalazłaś jakąś tanią ofertę to myślę, że warto wybrac się w taką podróżBigGrin
pscolka
#3 Wysłane : 3 lutego 2012 13:50:30(UTC)

Przyłączony: 2011-07-05(UTC)

Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 6 razy w 6 postach
No taka podróż promem musi być rewelacyjna. Ja to tylko na rejsach byłam na Mazurach i nad morzem. Też fajna sprawa.
pupik
#4 Wysłane : 3 lutego 2012 14:50:16(UTC)

Przyłączony: 2011-11-23(UTC)

Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 8 razy w 8 postach
Wow, też bym chętnie wypłynęła na szerokie wody z moim lubym u boku, to musi być fajna sprawa BigGrin
isatusia
#5 Wysłane : 3 lutego 2012 15:06:39(UTC)

Przyłączony: 2012-01-22(UTC)
Kobieta

Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy w 2 postach
Ja miałam ogromną przyjemność odbyć 24 godzinny rejs promem z Gdyni do Szwecji do Karlskrony. Niesamowite uczucie ,kiedy wokół jest tylko morze...:)))Na promie jest mnóstwo atrakcji - kawiarnie,dyskoteka,kino,spa,sklep wolnocłowy :))W moim rejsie niestety nie było zejścia na ląd , tylko tarasy widokowe , ale naprawdę warto przeżyć taką wycieczkę .
NekropolisQueen
#6 Wysłane : 3 lutego 2012 15:08:48(UTC)

Grupy: Użytkownicy, Moderatorzy
Przyłączony: 2011-01-30(UTC)

Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 49 razy w 47 postach
isatusia napisał:
Ja miałam ogromną przyjemność odbyć 24 godzinny rejs promem z Gdyni do Szwecji do Karlskrony. Niesamowite uczucie ,kiedy wokół jest tylko morze...:)))Na promie jest mnóstwo atrakcji - kawiarnie,dyskoteka,kino,spa,sklep wolnocłowy :))W moim rejsie niestety nie było zejścia na ląd , tylko tarasy widokowe , ale naprawdę warto przeżyć taką wycieczkę .

Ekstra tylko mnie właśnie przeraża to "wokół tylko morze" po tych wypadkach, Titanicu i innych to dostaję gęsiej skórki, boję się straszliwie takiej morskiej głębinyCrying
pupik
#7 Wysłane : 3 lutego 2012 18:02:05(UTC)

Przyłączony: 2011-11-23(UTC)

Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 8 razy w 8 postach
NekropolisQueen napisał:
isatusia napisał:

Ekstra tylko mnie właśnie przeraża to "wokół tylko morze" po tych wypadkach, Titanicu i innych to dostaję gęsiej skórki, boję się straszliwie takiej morskiej głębinyCrying

Ojej Kochana NekropolisQueen, nie ma się czego bać! Takie katastrofy zdarzają się niezwykle rzadko, musiałabyś być wielkim pechowcem! Ja kocham morze i wodę (jestem Rybą, więc nie mam wyjściaBigGrin ) i taki rejs barrrrdzo by mnie ucieszył, zazdroszczę Ci isatusiu BigGrin
isatusia
#8 Wysłane : 3 lutego 2012 23:33:24(UTC)

Przyłączony: 2012-01-22(UTC)
Kobieta

Podziękował: 2 razy
NekropolisQueen napisał:
isatusia napisał:

Taki rejs po Bałtyku , raczej należy do bezpieczniejszych ,prom ma raczej marne szanse wpaść na lodowiec ,albo skałęBigGrin .Nie ma też bardzo odczuwalnego kołysania jak jest to np.na małych statkach .A widok nocnego nieba zlewającego się z taflą morza i świeże,morskie powietrze , którego ma się ochotę nawdychać na zapas ...bezcenne .
Penelopa
#9 Wysłane : 27 lutego 2012 22:17:11(UTC)

Przyłączony: 2012-02-02(UTC)

Podziękowano: 1 razy w 1 postach
No jak pomyślę o Titanicu to też mam ciarki ale mimo wszystko chciałabym w taką choć dwudniową podróż promem się wybrać. Nad naszym morzem sporo jest tej dużej pływającej żeglugi choć nigdy jak jestem nad morzem w wakacje nie udaje mi się zrealizować tego planu.
myślę sobie czyby nie namówić męża na prezent z okazji dnia kobiet choć źle to widzę:D

Moderator
Link został usunięty, ponieważ zamieszczanie linków do innych stron jest niezgodne z naszym regulaminem. Pozdrawiam
m258
#10 Wysłane : 15 marca 2012 15:05:09(UTC)

Przyłączony: 2011-09-27(UTC)

Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 4 razy w 4 postach
NekropolisQueen napisał:
Penelopa napisał:

Ja jedynie przez Kanał La Manche w drodze do Anglii, a w Polsce na Hel. Skoro piszesz, że znalazłaś jakąś tanią ofertę to myślę, że warto wybrac się w taką podróżBigGrin

ja tez tylko z Anglii do Francji i wcale nie turystycznie, tylko z pracy do domu wracałam... autokarem na promie ;P
karcelka
#11 Wysłane : 15 marca 2012 19:00:55(UTC)

Przyłączony: 2011-07-04(UTC)
Kobieta

Moja przygoda z promem to jedynie przepływanie przez Świnoujście..
niunius007
#12 Wysłane : 3 kwietnia 2012 19:48:37(UTC)

Przyłączony: 2012-03-06(UTC)

Podziękowano: 0 razy w 0 postach
Kilkakrotnie pływałam do Szwecji... ale marzy mi się taki długi rejs w jakieś egzotyczne miejsce LOL
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
Skocz do forum