Witamy Gościa Szukaj | Aktywne Tematy | Zaloguj | Rejestruj

2 Strony12>
piękne pięty
toronja
#1 Wysłane : 29 stycznia 2012 16:57:47(UTC)

Ranga: Stały bywalec

Grupy: Użytkownicy
Przyłączony: 2011-11-21(UTC)
Kobieta

Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 razy w 1 postach
Wiem, że zima dopiero przyszła, ale to nie znaczy że należy zapominać o lecie i pięknych stopach w klapkach.
Czy macie jakieś sprawdzone "przepisy" na piękne stópki? Moje pięty nie pękają ale są dośc suche (tak samo jak zgięcie pod dużym palcem) i szorstkie. Co proponujecie?

Hope.
Love.
Friendship.
Sponsor  

katarzynka1111
#2 Wysłane : 29 stycznia 2012 17:05:08(UTC)

Ranga: Stary wyjadacz

Przyłączony: 2011-12-01(UTC)

Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 4 razy w 4 postach
Polecam nałożenie na stopy maści z witaminą A. Następnie należy założyć ciepłe skarpety i porządnie wygrzać w nich stopy . Polecam zrobić ten zabieg na noc
toronja
#3 Wysłane : 29 stycznia 2012 17:09:21(UTC)

Kobieta

katarzynka1111 napisał:
Polecam nałożenie na stopy maści z witaminą A. Następnie należy założyć ciepłe skarpety i porządnie wygrzać w nich stopy . Polecam zrobić ten zabieg na noc

maść z witaminą A stosuję od dawna, jednak ten okropny szorstki centymetr pod dużymi palcami nie chce cię naprawić :(

Hope.
Love.
Friendship.
pupik
#4 Wysłane : 29 stycznia 2012 17:13:54(UTC)

Przyłączony: 2011-11-23(UTC)

Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 8 razy w 8 postach
A ja to jestem taka leniwa jeśli chodzi o stopy, bo wiecie - czego oczy nie widzą...BigGrin Czasem mam tzw "zrywy" i robię peelingi, mocze w solach, mazidła nakładam, kiedyś nawet na pedicure byłam! Ale po paru dnach mój zapał słabnie...a pięty twardnieją Blushing Wstyd!
toronja
#5 Wysłane : 29 stycznia 2012 18:05:53(UTC)

Kobieta

pupik napisał:
A ja to jestem taka leniwa jeśli chodzi o stopy, bo wiecie - czego oczy nie widzą...BigGrin Czasem mam tzw "zrywy" i robię peelingi, mocze w solach, mazidła nakładam, kiedyś nawet na pedicure byłam! Ale po paru dnach mój zapał słabnie...a pięty twardnieją Blushing Wstyd!

przyjdzie lato i znowu będziesz musiała dbać ;p

Hope.
Love.
Friendship.
pscolka
#6 Wysłane : 29 stycznia 2012 18:36:52(UTC)

Przyłączony: 2011-07-05(UTC)

Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 6 razy w 6 postach
Przede wszystkim raz w tygodniu długo moczę stopy w wodzie z dodatkiem soli. Potem używam pumeks, następnie peeling, a po wytarciu stóp bardzo tłusty krem przeznaczony do stóp. Zakładam skarpetki i idę spać:) Jak dla mnie jest to najlepszy sposób na moje pięty. Ale taki zabieg przynajmniej raz w tygodniu trzeba zrobić, bo jak dłużej się tego nie robi to trudniej znów doprowadzić stopy do tego dobrego stanu.
cyruleczka
#7 Wysłane : 30 stycznia 2012 08:39:15(UTC)

Przyłączony: 2011-11-18(UTC)

Podziękował: 4 razy
katarzynka1111 napisał:

tak to dobry pomysł -
i ja tak właśnie robię - naprawdę widać efekty
m258
#8 Wysłane : 30 stycznia 2012 15:38:38(UTC)

Przyłączony: 2011-09-27(UTC)

Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 4 razy w 4 postach
katarzynka1111 napisał:

na mnie też nie działa niestety Crying może mam ogólnie gruboskórną piętę Blushingale to pomaga mi tylko na chwilę ...
wiorka
#9 Wysłane : 4 lutego 2012 16:39:42(UTC)

Ranga: Początkujący

Przyłączony: 2011-11-18(UTC)

Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy w 0 postach
Ta maść z witaminą A w ogóle jest bardzo popularna. Można ją stosować nie tylko na pięty czy szorstkie łokcie, ale też na usta (nie tylko zimą), a nawet na twarz. Byłam trochę zaskoczona, bo moja maść z wit. A jest mocno tłusta, ale ku mojemu zaskoczeniu nie pozatykała porów. Buzia rano była gładsza i jaśniejsza - przynajmniej na moje oko.

Może nie do końca w temacie ta moja wypowiedź, ale musiałam zareklamować maść z wit A, bo jest śmiesznie tania, a bardzo pomocna :)
NekropolisQueen
#10 Wysłane : 5 lutego 2012 21:30:49(UTC)

Grupy: Użytkownicy, Moderatorzy
Przyłączony: 2011-01-30(UTC)

Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 49 razy w 47 postach
wiorka napisał:
Ta maść z witaminą A w ogóle jest bardzo popularna. Można ją stosować nie tylko na pięty czy szorstkie łokcie, ale też na usta (nie tylko zimą), a nawet na twarz. Byłam trochę zaskoczona, bo moja maść z wit. A jest mocno tłusta, ale ku mojemu zaskoczeniu nie pozatykała porów. Buzia rano była gładsza i jaśniejsza - przynajmniej na moje oko.

Może nie do końca w temacie ta moja wypowiedź, ale musiałam zareklamować maść z wit A, bo jest śmiesznie tania, a bardzo pomocna :)

Popieram również jestem zwolenniczką maści z wit.A a to za sprawą mojej babci, która pamiętam, że od mojego dzieciństwa smarowała się i mnie tą maścią jak szliśmy nad rzekę się opalać i nigdy się nie spaliłam, skóra nie piekła, nie łuszczyła się tylko była pięknie nawilżona, uwielbiam też ten zapachBigGrinTeraz wykorzystują ją jak mam katar i łuszczy mi się skóra na nosku i również sobie z tym świetnie radziLaugh
pupik
#11 Wysłane : 6 lutego 2012 12:08:44(UTC)

O tak, też słyszałam wiele dobrego o witaminie A BigGrin Krem można kupić w aptece i jest niedrogi! Muszę nabyć, skoro działa też na suchy nos, bo to moja częsta przypadłośćBigGrin
bb26
#12 Wysłane : 6 lutego 2012 12:52:18(UTC)

Przyłączony: 2011-07-26(UTC)
Kobieta

Podziękowano: 3 razy w 3 postach
a propos pięknych pięt to zmiękczająca skórę właściwości mają także kremy z ekstraktami mocznika. Ja używam kremu do stóp z jego dodatkiem i muszę przyznać, że widzę poprawę, a nie jest to krem z najwyższej półki.
pupik
#13 Wysłane : 6 lutego 2012 13:12:15(UTC)

bb26 napisał:
a propos pięknych pięt to zmiękczająca skórę właściwości mają także kremy z ekstraktami mocznika. Ja używam kremu do stóp z jego dodatkiem i muszę przyznać, że widzę poprawę, a nie jest to krem z najwyższej półki.

Dzięki za wskazówkę, a może lepiej - thank you very much-nik BigGrin
amorki22
#14 Wysłane : 6 lutego 2012 19:28:40(UTC)

Przyłączony: 2011-11-24(UTC)

Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 2 razy w 2 postach
ja już się wziełam za moje stópki. Są ciężkie do utrzymania ładnego wygląda,pięty są moją zmorą. Oczywiście po wizycie u kosmetyczki są cudne ale to nie trwa długo. a ja w tym roku mam ograniczony budżet domowy:( ale powiem Wam że peeling z Biedronki jest poprostu strzał w dziesiątkę. Polecam sprubować:)
toronja
#15 Wysłane : 7 lutego 2012 08:31:38(UTC)

Kobieta

amorki22 napisał:
ja już się wziełam za moje stópki. Są ciężkie do utrzymania ładnego wygląda,pięty są moją zmorą. Oczywiście po wizycie u kosmetyczki są cudne ale to nie trwa długo. a ja w tym roku mam ograniczony budżet domowy:( ale powiem Wam że peeling z Biedronki jest poprostu strzał w dziesiątkę. Polecam sprubować:)

Jakiś konkretny ten peeling?
Spróbuj maści z witaminą A- max 5 zł w aptece. Działa cuda na wiele rzeczy.

Hope.
Love.
Friendship.
radka
#16 Wysłane : 7 marca 2012 09:58:18(UTC)

Przyłączony: 2011-03-14(UTC)

Który peeling z Biedry? Jak dobry to i ja chętnie wypróbuję bo już najwyższy czas. Przy ostatniej wizycie na basenie właśnie dojrzałam jak się "zapuściłam" w stopach. W moim przypadku brak systematyczności od razu widać. Moczenie stóp w soli, peeling, szorowanie pumeksem, pilnikiem i kremy zmiękczające tego rytuału trzeba się nauczyć, jeśli chcesz mieć ładne stopy. A spróbujcie sobie krem i peeling z Dr. stopa. Dobre. Witamina A natłuszcza i zmiękcza delikatnie skórę ale odcisku się nią nie pozbędziesz.
Alisja
#17 Wysłane : 1 kwietnia 2012 22:08:58(UTC)

Przyłączony: 2011-11-28(UTC)

radka napisał:
A spróbujcie sobie krem i peeling z Dr. stopa.

Ale fajna nazwa :-)) Jakas nowa marka?
Marina
#18 Wysłane : 3 kwietnia 2012 18:08:55(UTC)

Ranga: Czasem tu piszę

Przyłączony: 2012-03-10(UTC)

Polecam sól do stóp (czy jakoś tak, ale w formie kryształków) z Rossmanna (marka jedna z tych, które robi Rossmann). Nie mam teraz tego przy sobie, bo to mamusia kupiła z polecenia koleżanki i w domu sobie stópki moczyłam BigGrin
Moczy się w wodzie z dodatkiem tych kryształków i stópki są mięciutkie jaku niemowlaka.

Można od razu je pomęczyć jakąś tarką, skoro skórka jest taka rozmiękczona, a po wszystkim wetrzeć krem z mocznikiem.
Po kilku użyciach stópki powinny być piękne i nie wymagać już takich zabiegów codziennie, by nie rwać rajstop Blink
bergamotka
#19 Wysłane : 5 kwietnia 2012 19:28:31(UTC)

Przyłączony: 2012-04-05(UTC)

Maść z witaminą A to podstawa w pielęgnacji, jestem fanką! Jeśli chodzi o popękane pięty to nie ma kremu, który pomoże w jeden dzień. Ja tydzień dzień w dzień - moczyłam w soli, smarowałam. Z Dr Stopa jest fajny a przynajmniej był kiedyś płyn na odciski, na taką twardą skórę. Mnie się często po wyjazdach robi na palcu taka gruba warstwa.
Wenka
#20 Wysłane : 12 kwietnia 2012 18:50:13(UTC)

Przyłączony: 2012-04-12(UTC)

Stosuję krem do stóp Ziaji (pomarańczowe opakowanie). Nakładam grubą warstwę kremu na stopy noc, zakładam skarpety i idę spać. Rano stópki gładziutkie.
Aktywna włosomaniaczka :)
Użytkownicy przeglądający ten temat
Guest
2 Strony12>
Skocz do forum